Prishtina
histori.
Harta interaktive e Prishtinës

Kërko

Yll Rugova

Yll Rugova

Yll Rugova (1984) është dizajner grafik, tipograf dhe studiues i historisë së tipografisë. Ka interesim të veçantë në studimin historisë së tipografisë shqiptare dhe alfabeteve origjinale. Ka mbaruar studimet në nivelin baçelor dhe master në dizajn grafik pranë Fakultetit të Arteve, Universiteti i Prishtinës. Ka qenë drejtor i Drejtorisë për Kulturë në Komunën e Prishtinës dhe zëvendësministër për Kulturë Rini dhe Sport në Qeverinë e Kosovës. Themelues i hapësirës ekspozuese për artet pamore Motrat në Prishtinë. Ushtron veprimtarinë profesionale kreative edhe përmes grupit të dizajnit Trembelat.

Fragmente

“Bini bre, mos mbarohni për një lugë gjak!” — fjalë shqip të Maliq Pashës regjistruar më 1809

Burime

1836, Jashar Pasha

Burime

Burime për Prishtinën 1315–1899

Dritë

Gjinollët dhe Pashallëku i Prishtinës

Dritë

Gratë dhe historia e Prishtinës: Martesa e Bunit dhe mulliri i Hatixhesë (fragmente)

Dritë

Histori e imazheve të Prishtinës

Editorial

Një qerthull i kërkimeve për Prishtinën

Dritë

Pashai fundit i Prishtinës: Abdurrahman Gjinolli